Orange Marmalade, 오렌지 마말레이드

2019.02.10

Ismertető

A sorozat alapjául szolgáló manhwa (a manga koreai megfelelője) 2011-től 2013-ig futott, ez idő alatt 8 kötetet és 66 fejezetet élt meg. Készítője Seok Woo, akinek ez volt a második munkája a 2008-as Cafe of Dreams című műve után. A képregényt a Naverweboldal (és magazin) publikálta.
~ Narancslekvár ~
A történet főszereplője Ma Ri, aki egy átlagos középiskolás lány... ja nem, nem igazán. Na akkor essünk neki még egyszer. Ma Ri egy fiatal lány, aki nap mint nap iskolába jár, zenél, és bár személyiségét tekintve kissé zárkózott, mégis csak egy egyszerű tinédzser lány, azt az aprócska tényt leszámítva, hogy vámpír. És tekintve, hogy az emberek nem kedvelik túlságosan a vámpírokat, a családjával együtt titkolnia kell a kilétét - ahogy természetesen a többi vérszívónak is -, és a vámpír társadalom szabályainak értelmében azok, akik gyanússá válnak a környezetüknek, kénytelenek továbbállni. Azon vámpíroknak pedig, akik felfedik magukat vagy esetleg megszegik az emberek és vámpírok közti ősi paktum bármely más pontját, büntetés jár, melyet a Vámpír Tanács ró ki - a legrosszabb esetben a szabályszegőnek karóbüntetés jár. Egy ilyen cudar világban tehát nem is csoda, hogy Ma Ri egy magának való, az emberektől elzárkózó életformát folytat. Ez azonban változni látszik, amikor egy nap az iskolából hazafelé menet elalszik a vonaton és a vér csábító illatának hatására majdnem megharapja a mellette ülő fiú nyakát. A srác Jae Min, aki jóképű, okos és az iskola egyik legnépszerűbb diákja. Azonban bizonyos okok miatt teljes szívéből megveti a vámpírokat. Kettejük története és közös jelene ott, abban a pillanatban kezdődik el.
Így utólagosan megemlíteném még Shi Hoo-t, a nagyszájú vámpír fiút, aki nem igazán szívleli az embereket. Ő Ma Ri jegyese, valamint Jae Min-hez is köti valamilyen fajta kapcsolat. És ott van még A Ra, szintén az osztálytársuk és szerelmes Jae Min-be.Őszintén szólva az ismertető írásakor még csupán a negyedik résznél tartok, de az már most világos számomra, hogy nagyon eltér a manhwatól. Vannak például olyan szereplők, akiket kiírtak a történetből, és a cselekmény is iszonyú gyorsan folyik. Ezen tényezők még úgy ahogy elhanyagolhatóak, az viszont kevésbé, hogy a sorozat egy idő után szakít a képregénnyel és eredeti történetbe kezd. Gyakorlatilag - ahogy olvastam a külföldi véleményeket - a végére csak a karakterek és a cím maradnak, amik még az eredeti történethez kötik a sorozatot.
Ennek ellenére úgy érzem, érdemes megpróbálkozni vele, hisz így azok is, akik olvasták a manhwa-t, egy "másik oldaláról" ismerhetik meg a történetet - némi extrával megfűszerezve.

Orange Marmalade 1.rész

Orange Marmalade 2.rész